Artículos - Entrevistas

ALBERT COMAS, NOU PRESIDENT DEL CLUB NATACIO BANYOLES

ALBERT COMAS, NOU PRESIDENT DEL CLUB NATACIO BANYOLES

Club Natació Banyoles. Revista d'informació al soci
núm.55, abril 2016, pp.18-19.

Fa quatre anys, en les darrers eleccions a la presidència del Club Natació Banyoles, tant sols va haver-hi una candidatura, l'encapçalada per el aleshores president, Àngel Dutras. Una presidència a la qual ell accedia de nou, però va posar-hi com a condicionant que abans d'acabar el nou mandat, el rellevaria en el càrrec el que n'era el seu vicepresident, l'Albert Comas. I així ha estat. La renúncia oficial es va dur a terme el passat diumenge 28 de febrer, en el decurs de l'Assemblea General Ordinària de Socis, i d'aquesta manera, Albert Comas es convertia en el 15è president de la història de l'entitat. L'Albert va néixer a Banyoles l'any 1965, és economista de professió, pare de dos fills i treballa des de fa 25 anys en una empresa de Banyoles. Ha format part de l'AMPA de l'Escola de la Draga i des del seu inici, és vicepresident de la Fundació Estany, però evidentment més que la seva vida personal i professional el que ens interessa en aquest moment és l'Albert com soci del Club Natació Banyoles, un Club al que pertany «des de sempre», com ell mateix reconeix, i on va començar a nedar tenint com a entrenadors, primer a l'Albert Stofberg i més tard en Yasuni Fusano. Desprès es va passar al món del futbol, però no per això va deixar de venir al Club, essent usuari del gimnàs i de la vella sauna «que encara anava amb llenya».
Ara fa uns 15 anys, es reincorpora de nou a la vida esportiva del Club, i comença a practicar l'atletisme, un esport que li havia agradat des de sempre, i amb el que, gràcies a un entrenament regular l'ha portat a disputar diverses curses populars i mitges maratons, així com 10 maratons i 1 ironman, aquest tot just l'any passat, l'any del seu 50 aniversari.
A final de l'any 2008, es produeix un canvi de presidència a l'entitat, i l'Albert forma part de la nova directiva encapçalada per l'Àngel Dutras.

Albert, que et va decidir a entrar a formar part de la Junta?. L'Àngel em va demanar si volia entrar a la junta, i com tot el que és el Club m'apassiona, no em vaig poder negar, i vaig entrar com a tresorer, però era massa semblant al que faig el dia a dia a la meva feina i per això que dos anys més tard vaig agafar-ne la vicepresidència, aprofitant que havia quedat vacant una d'elles.
I com han estat aquests anys?. La veritat es que molt bé, estic molt satisfet d'aquests anys a la Junta i per això que no em va importar fer el canvi a la presidència. Quan fas una cosa que t'agrada,...
Entres per dos anys, que és el que falta per les properes eleccions, però amb ànims de seguir. La meva idea és, que si em torno a presentar, possiblement faria el mateix, en el sentit que si em presento i si surto escollit, després de tres o quatre anys deixaria el pas a un altre. ja he dit que quan una cosa agrada... Però considero que es bo que hi hagi renovació.
I pel que fa a l'equip que hi ha, seguiràs amb el mateix o tens previst fer canvis. La idea és seguir amb el mateix equip, tot i que he de pensar que d’aquí dos anys torna a haver-hi eleccions i he de mirar si incorporo nova gent, però sense necessitat que ningú dels que hi ha ho deixi. Ara la junta la formen vicepresident, tresorer, secretari i vocals, però podria ser que incorporés un nou vicepresident.
Agafes projectes que ja estan en marxa. Si, n'agafo dos: el projecte europeu sobre les carreres duals i les obres d'accés a la zona nord.
Unes obres que quan calcules que es podran començar. El 29 de febrer, el Ple de l'Ajuntament va aprovar, provisionalment, el pla que permetrà desenvolupar aquestes obres, o sigui que ara quedarà pendent que la comissió territorial d'urbanisme doni el vistiplau. O sigui que en dos o tres mesos podria ser que ja es pugui entrar el projecte i començar les obres.
Hi ha altres projectes. A part d'aquest dos, el dia a dia ja es prou complex. Diàriament entren una mitjana de 1.500 persones. O sigui que s'ha d'estar molt a sobre perquè tot funcioni, ja que hi ha molts temes que s'han de tenir presents: manteniment, eficiència energètica, reciclatge.... I no podem oblidar el suports a les seccions i les competicions.
I com a nou president, tens algun projecte personal. M'agradaria treballar sobre tot en el tema de consolidar la franja d'edat en la que perdem els esportistes. Com a Club ens interessa que hagi esportistes en tots els nivells, encara que no aconsegueixin marques. Que s'ho passin bé fent esport. Hem d'intentar formar uns bons ciutadans: solidaris, respectuosos, ... amb uns bons hàbits. Hem de ser un complement a la família i a l'escola.
I creus que serà fàcil d'aconseguir. Jo crec que anem per el bon camí. Pel tema de la crisi hem perdut socis, però a nivell llicències, hem augmentat, tot i haver de competir amb esports populars com el bàsquet o el futbol. O sigui que crec que sí, que anem per bon camí. A més tenim un bon equip d'entrenadors, amb una visió diferent de la de fa uns anys. Si surt algú que despunta, ja se l'emportaran les federacions. I això fa que aquest objectiu sigui més fàcil d'assolir.
Com veus el Club?. En línies generals crec que està molt bé. Crec que el soci està content. En la darrera assemblea, es va aprovar tot per unanimitat. No va haver-hi cap vot en contra ni abstenció, com tampoc es va presentar cap carta perquè es llegís. O sigui que va ser una assemblea molt tranquil·la, un fet que denota el grau de satisfacció del soci.
Ara, com a president se't gira més feina. Com creus que t'afectarà al teu dia a dia personal? En principi m'he proposat venir una hora cada dia, i això pot ser que m'afecti sobre tot en el tema esportiu, ja que vol dir que no podré entrenar tot el que voldria. O sigui que ara per ara de projectes esportius, ... si més no aquests dos anys.

I amb aquestes paraules el deixem, felicitant-lo pel nou càrrec a la vegada que li donem les gràcies per haver-se posat al front d'una entitat com el Club Natació Banyoles, per que la veritat es que feina no li faltarà, ja que el dia a dia d'un Club de 10.000 socis, en porta, i força.

Bookmark and Share