Artículos - Entrevistas

QUATRE PARAULES AMB: ADRIÀ MITJAVILA, CAMPIÓ DEL MÓN SUB 23

QUATRE PARAULES AMB: ADRIÀ MITJAVILA, CAMPIÓ DEL MÓN SUB 23

Club Natació Banyoles. Revista d'informació al soci
núm.59, abril 2017, pp.20-21

Nascut a Fontcoberta l'any 1994, el passat mes d'agost, juntament al gallec Rodrigo Conde, es proclamava campió del món sub-23 amb la modalitat de doble escull lleuger.

A quina edat vas tenir el teu primer contacte amb el rem? Als tretze anys, quan feia 2n d'ESO.
Com vas descobrir aquest esport? Va ser un company que em va dir que ho provés i em va agradar.
Com te n'adones que aquest pot ser el teu esport? En el meu cas, el primer any vaig entrenar amb el quatre escull i aquell mateix any, amb aquest bot, ja vam quedar campions d'Espanya. Això va ser una bona motivació per a continuar. I a partir d'aquí, quan veus que any rere any vas millorant, et crea una adició de superació i ja no et pots aturar.
I abans havies fet algun altre esport? El futbol.
La teva evolució creus que ha estat ràpida? Vaig començar al Club Natació Banyoles, la temporada 2007-2008. Amb la catalana ja vaig competir la temporada 2008-2009 i amb l'espanyola la del 2010-2011. Però això no vol dir que hagi estat ràpida, doncs tinc companys, com per exemple en Rodrigo que quan era sènior de primer any ja va guanyar el mundial.
La duresa d'algunes proves, on incideixen més: en el cos o en el cap? La prova en sí, incideix més en el cos, però evidentment has de tenir el cap preparat perquè quan el cos comença a defallir el cap et mani aguantar, però crec que el que més incideix en el cap, són els mesos d'entrenament anteriors a la competició, ja que si bé el cos es recupera al cap li costa molt més.
Com es pot aconseguir un bon equilibri físic i mental? Jo fins ara ho feia combinant l'entrenament amb l'estudi. Quan feia una, desconnectava de l'altra. L'any passat per exemple no vaig estudiar tant i em vaig haver de recolzar molt més amb la família, els amics, la parella, que sempre han sigut al meu costat per donar-me suport moral.
Quin és el teu dia dia? Al matí, cada dia entre les set i les vuit començo a entrenar. Desprès tres cops per setmana vaig a la Universitat i a més a més, de dilluns a divendres també vaig a un laboratori, on estic fent pràctiques.
Quin és el millor moment de la teva carrera esportiva? Evidentment aquest agost quan vaig guanyar el mundial.
Com es viu un moment com aquest, quan saps que has quedat campió del món? Al principi no te n'acabes d'adonar del tot i no n'ets conscient fins que entres al pontó de premiació a recollir les medalles i t'abraces al teu company.... i és quan tot explota!
Fes un breu resum del teu palmarès esportiu. Set medalles d'or als campionats d'Espanya, i altres de plata i bronze. I a nivell internacional, com a juvenil, a la Copa de la Joventut una medalla de plata i dos de bronze, amb esquif; i com a Sub-23 la medalla d'or del 2016 al mundial, un cinquè lloc en la Copa del Món i un quart lloc en la repesca olímpica.
Però també hi hauran hagut moments dolents. Segur que sí, però intento no pensar-hi. Hi penses quan et passa, ja que et serveix com a experiència, per aprendre’n. Però desprès intento oblidar-ho.
Esborraries alguna cosa de la teva carrera esportiva? La veritat és que sí. Un campionat d'Espanya en el què, com a cadet de segon any, anava primer i per culpa de «clavar» el rem, vaig entrar segon. És una espina clavada, però ho superes i això, com deia, et serveix d'experiència per tal de que no et torni a passar.
Tothom pot practicar el rem o en necessiten algunes condicions especials? Crec que tothom pot practicar-ho, tot i que les condicions especials passen per l'ambició que tingui cadascú, ja que és a nivell mental és on has de crear-te un objectiu, però evidentment no cal, ja que pots practicar-ho com a esport millorant a nivell físic i tècnic, però sense aspirar a cap resultat.
Quin són els teus principals objectius de cares a aquesta temporada? Aquesta temporada me la prenc més tranquil·lament. La passada vaig deixar una mica de banda els estudis i em vaig concentrar de ple en el rem, i aquest any vull compensar-ho i acabar la carrera, sempre obtenint els millors resultats possibles.
Per què a banda d'esportista, també estudies. Quina carrera? Biotecnologia a la Universitat de Girona.
Ets bo? La veritat és que me'n vaig sortint bé. M'agrada. Trec relativament bones notes.
Com es pot compaginar el ser un esportista d'elit amb ser un bon estudiant i treballar? El treball és el treball de fi de grau, que l'he d'entregar el mes de juny, o sigui que és part del propi estudi, i pel que fa a la carrera em queden tant sols dos assignatures i en breu tinc exàmens, o sigui que estic quasi bé a punt d'acabar.
Quin consell donaries als que comencen de nou? Que gaudeixin del rem, per que és un esport que et pot ajudar molt a nivell personal. T'ensenya a afrontar els reptes de la vida, amb més facilitat. Aprens a organitzar-te. A entrenar el cos i la ment.

ADRIÀ MITJAVILA... SENSE EMBUTS
Quin bot? Actualment em decantaria pel doble, però també m'agrada l'esquif, perquè ets tu i ets tu qui ha de millorar.
Ídol esportiu. No voldria dir noms, però hi ha un company del club, amb família, que ve cada dia a entrenar i que s'agafa el rem amb molta alegria. I a nivell internacional l'actual doble escull francès i l'esquif neozelandès.
I a la vida? L'Isidre Esteve.
On t'agradaria viure? No tinc preferències, però on em porti la feina i els estudis ja m'estaria bé. M'agradaria fer un màster a Anglaterra i allà, si trobes una bona feina, no em preocuparia viure, tot i que no tota la vida.
Alguna mania? Moltes, però cap en particular.
Un escriptor. Carlos Ruiz Zafón.
Un llibre. No t'aturis mai, de l'Isidre Esteve.
Una pel·lícula. L'episodi quart de la Guerra de les Galàxies.
Un/una artista. Salvador Dalí.
Una cançó. No hi ha gaires cançons que em facin posar la pell de gallina, però si que ho fa Nothing Else Matters, de Metallica.
Un/una cantant. Metallica o Scorpions.
Un científic. N’hi ha tants, i tots amb estudis molt interessants, que no sé quin triar.
Principal virtut. La innocència.
Principal defecte. El mateix, la innocència.
Tens algun hobby. Llegir i, evidentment el rem i la ciència.
Practiques algun altre esport. Bicicleta, però com a complement del rem.

Bookmark and Share